OPŠTI USLOVI PRODAJE

Sadržaj Internet stranice kupinaocare.com i svih njenih varijanti  je vlasništvo preduzeća Optical Story d.o.o, Stratimirovićeva 1,Novi Sad .Upotrebom Internet stranice kupinaocare.com korisnici prihvataju objavljene opšte uslove poslovanja. Optical Story d.o.o. i korisnici s opštim uslovima ugovaraju međusobne obveze pri kupovini u Internet prodavnici

kupinaocare.com
U Internet prodavnici kupinaocare.com mogu kupovati proizvode isključivo korisnici iz Srbije. Opšti uslovi prodaje su sastavljeni u skladu sa zakonom Srbije.

Optical Story  d.o.o. zadržava pravo izmene opštih uslova na Internet stranici kupinaocare.com bilo kada i bez prethodnog obaveštenja. Sve promene opštih uslova su za korisnike obvezujuće.

1. Ograničenje odgovornosti

Optical Story  d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posledice prilikom upotrebe Internet stranice kupinaocare.com i njenog sadržaja.

Optical Story d.o.o. zadržava pravo izmene sadržaja na Internet stranici bez prethodnog obaveštenja i ne preuzima odgovornost od mogućih posledica tih promena. Optical Story d.o.o. će nastojati prikazati najtačnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici kupinaocare.com s obzirom na cene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

U slučaju da nakon izvršenog poručivanja bude utvrđeno da je greškom na sajtu u odnosu na poručeni model označena pogrešna cena (na primer umesto 10.000 dinara, stoji cena 1.000 dinara), prodavac će nastojati da kupca u što kraćem roku obavesti o uočenoj grešci i tačnom iznosu cene koja je za poručeni model važila u trenutku poručivanja. U tom slučaju kupac ima pravo da poručeni model plati prema ispravnoj maloprodajnoj ceni ili da odustane od porudžbenice.

2. Ograničeno pravo upotrebe

Posetioci Internet stranice kupinaocare.com sadržaj koriste isključivo u lične i ne komercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dela bez dozvole Optical Story d.o.o. je zabranjena.

3. Registracija koristnika

U Internet prodavinici kupinaocare.com možete se jednostavno prijaviti kao registrovani korisnik. Sadržaj Internet prodavnice je dostupan i anonimnim neregistrovanim korisnicima (gostima). Registrovan korisnik u postupku registracije popunjava tražene podatke. Svaki registrovani korisnik dobija svoje korisničko ime i lozinku koja je tajna. Korisnik mora biti svestan da svojim korisničkim imenom i lozinkom može isključivo raspolagati sam odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik lično odgovara za sadržaj koji upisuje na stranicu najnaocare.rs
Krajnji potrošač u Internet prodavnici najnaocare.rs je isključivo registrovani korisnik , koji kupuje proizvode za lične potrebe.
U Internet prodavnici najnaocare.rs kupac je isključivo fizička osoba.

4. Zaštita privatnosti

Podaci koje korisnik upisuje putem obrazca na stranici najnaocare.rs ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su poverljivi i štitimo ih u skladu sa zakonskim odredbama. Lični podaci će biti upotrijebljeni samo za namene za koje je korisnik dao svoju saglasnost. Za zaštitu ličnih podataka je odgovoran i sam korisnik, na način da osigura svoje korisničko ime i lozinku.
Yason  d.o.o. za prenos svih ličnih podataka korisnika koristi tehnologiju SSL (Secure Socket Layer), kojom se kodiraju sve informacije poslate sa porudžbenicom.

RASKID UGOVORA – POVRAT ILI ZAMENA ROBE

Ukoliko niste zadovoljni sa naočarima koje ste poručili možete ih zameniti za druge naočare ili zahtevati povrat novčanih sredstava, u roku od 14 dana od datuma prijema.
Povrat novca i zamena obavlja se isključivo putem kurirske službe, na sledeći način:
1. Pozivom nas obavestite na broj +381 21 270 03 70 od ponedeljka do petka ( 9 – 16 časova)
2. Popunite Obrazac za raskid koji ste dobili uz naočare
3. Upakujete naočare i račun i osigurate paket od lomljenja
4. Pošaljete ih kurirskom službom na adresu Optical Story d.o.o., Sentandrejski put br.11, 21000 Novi Sad, sa isporukom najkasnije do 16 časova, o trošku pošiljaoca.
5. Nakon što nam stignu naočare i utvrdimo da ne postoje tragovi korišćenja i da nisu oštećene, šaljemo zamenski model za koji ste se odlučili ili prosleđujemo vaš zahtev za povrat novčanih sredstava u sektor finansija.

Na osnovu člana 27. Zakona o zaštiti potrošača, kupac  ima pravo da raskine Ugovor o kupoprodaji zaključen na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana od datuma prijema robe. Pravo na odustanak kupac ostvaruje popunjavanjem  Obrasca za raskid Ugovora, koji je poslat zajedno sa robom, i slanjem popunjenog obrasca trgovcu u roku od 14 dana od datuma prijema robe.

U slučaju raskida Ugovora Kupac je u obavezi da istu robu vrati u adekvatnom pakovanju, bez oštećenja i znakova da je roba korišćena. U suprotnom Prodavac nije u obavezi da Kupcu vrati primljeni iznos kupoprodajne cene. Troškovi vraćanja robe padaju na teret Kupca.
U slučaju raskida Ugovora od strane Kupca u navedenom roku, Prodavac je dužan da Kupcu vrati primljeni iznos kupoprodajne cene u roku od 14 dana od dana prijema jednostrane izjave Kupca o raskidu Ugovora, pod uslovom da je Kupac u navedenom roku vratio robu Prodavcu u adekvatnom pakovanju, bez oštećenja i znakova da je roba korišćena.

REKLAMACIJA

Reklamaciju na nesaobraznost kupac može izjaviti u roku od 2 godine od dana kupovine proizvoda ili prijema robe, uz originalan račun otpremnicu ili bilo koji drugi dokaz o kupovini robe.

Reklamaciju možete izjaviti pisanim putem, preko Obrasca za reklamaciju koji se može preuzeti OVDE uz istovremeno dostavljanje robe Prodavcu koja je predmet kupoprodaje i uz originalan primerak računa – otpremnice ili uz bilo koji drugi dokaz o kupovini.

Odgovor na reklamaciju mora biti poslat kupcu elektronski ili pisanim putem najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije. Ako je reklamacija prihvaćena, rok za rešavanje po reklamaciji ne može da bude duži od 15 dana od dana podnošenja reklamacije. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

Ako isporučena roba nije saobrazna Ugovoru, Kupac ima pravo da bira između otklanjanja nedostataka, istog ili drugog artikla ili povrata novca.
U zavisnosti od zahteva Kupca, Prodavac je dužan da celokupan iznos kupoprodajne cene ili deo cene za koju se prihvati umanjenje od strane Prodavca, vrati Kupcu u roku od 14 dana.

Kupac takođe ima pravo da raskine Ugovor ukoliko Prodavac ne otkloni nesaobraznost robe u utvrđenom roku.

Kupac ima pravo vratiti proizvod i  u sledećim slučajevima:

1. isporuka proizvoda koji nije naručen
2. isporuka oštećenih proizvoda, a oštećenja su nastala zbog loše manipulacije prilikom isporuke.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja,  Optical Story d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod sa greškom molimo vas da nas obavestite na e-mail adresu  [email protected] I ispunite obrazac za reklamaciju i popunjenog ga vratite zajedno sa robom i  originalnim  računom u roku 14 dana od dana prijema robe na adresu Optical Story d.o.o., Sentandrejski put br.11, 21000 Novi Sad sa naznakom „Internet prodaja – kupinaocare“.

Po prijemu robe Optical Story d.o.o. će vratiti celokupan iznos novca.

U slučaju reklamacije zbog nesaobraznosti robu možete vratiti o trošku prodavca preko ugovorenog operatera – POST EXPRESS-a kurirske službe.

Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakovane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije koje su neprikladno zapakovane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljaocu.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, tako da ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo garantovati potpunu saglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na ekranu svog monitora. U takvim slučajevima reklamacija nije opravdana. Pravo na povrat odnosno reklamaciju kupac gubi i u slučajevima neovlašćene dorade proizvoda ili zahvata na proizvodu od strane treće neovlašćene osobe.

KAKO KUPOVATI I DOSTAVA

• U Internet prodavnici kupinaocare.com je moguće kupiti proizvode predstavljene u Internet prodavnici kupinaocare.com.
• U Internet prodavnici kupinaocare.com mogu kupovati isključivo korisnici iz Republike Srbije.
• Porudžbenica u Internet prodavnici je predana kada korisnik dobije automatsko elektronsko obaveštenje.
• Elektronsko obaveštenje nije potvrda da je proizvod na zalihama i da je počela otprema proizvoda.
• U slučaju da naručenog artikla nema na zalihama ili da porudžbenicu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obavešten putem elektronske pošte i telefonskim pozivom.
• Optical Story d.o.o. će potvrđene porudžbenice smatrati konačnim. Kupac ima pravo na raskid ugovora u skladu sa članom 35 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.
• Optical Story d.o.o. može porudžbenicu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Internet stranice kupinaocare.com ili utvrdi da su podaci na porudžbenici nepotpuni odnosno netačni.
• Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa opštim uslovima i da je posebno bio upozoren na opšte uslove. Ugovor o kupovini je sačuvan u Optical Story d.o.o., a kupac do ugovora može doći u svakom trenutku preko svog računa u Internet prodavnici.
• Za naručivanje robe, osobe moraju biti starije od 18 godina.

CENE

Sve cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om. Pri kupovini važe cene istaknute u trenutku naručivanja. Navedene cene važe samo za prodaju preko Internet prodavnice i ne moraju biti jednake cenama na prodajnim mestima Optical Story d.o.o. u Republici Srbiji.

ROK ISPORUKE

Nakon potvrde, Vaša porudžbina ulazi u status obrade u kojoj se utvrđuje da li je traženi artikal dostupan. Period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Za sve porudžbine kreirane petkom i vikendom, isporuku možete očekivati u roku od 5 dana.

PREUZIMANJE POŠILJKE

Kuriri POST EXPRESS-a kurirske službe (eksternih firmi koje vrše dostavu robe), pošiljke donose na adresu za isporuku radnim danima u periodu od 8-18h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite, pozivom broja +381 21 270 03 70. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.

Načini plaćanja:

• Plaćanje gotovinski pouzećem. Cenu paketa plaća kupac i to službeniku brze pošte prilikom preuzimanja robe.
• Plaćanje Visa, MasterCard i Maestro karticom

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku.

U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.